Preskočiť na hlavný obsah

Tiramisu Upgrade!

Poznáte to. Postupujem podľa receptu a zrazu by som tam pridala to a potom ešte to, a tak si vytvoríte nový recept. A ak sa osvedčí aj ochutnávačom, tak je to úplne naj. Netvrdím, že toto je niečo inovatívne, ale dnešný príspevok bude o recepte na tiramisu, ktorý fakt chutí každému, kto ho ochutnal a nie je na prípravu náročný :)

Ingrediencie:


Na krém:
1 ks mascarpone
2 ks smotanovej nátierky v kelímku
2 ks rozotierateľného tvarohu
2 ks šľahačková smotana min. 30 %
2 balíčky stužovača šľahačky
5 - 6 polievkových lyžíc práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru



Tuhá časť:
0,5 - 0,7 l prevarenej vody
7 lyžíc kávy (rozpustnej)
2 - 3 polievkové lyžice rumu 
4 balíky podlhovastých piškót



Na vrch:
2 ks šľahačková smotana min. 30 %
2 balíčky stužovača šľahačky
holandské kakao na posypanie


Použila som plech s rozmermi cca 35 x 24 x 5 cm a zaplnila som ho až po okraj :)
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Postup:

Do misky nasypte kávu a zalejte vodou. Pridajte rum a nechajte postáť.
Pomocou mixéra zo šľahačkovej smotany a stužovača vyšľahajte šľahačku. Pridáme mascarpone, smotanovú nátierku a tvaroh a vymixujeme na hladký krém.
Na plech naukladáme piškóty a polievkovou lyžicou ich zalievame pripravenou rumovou kávou.
Krém si rozdelíme na polovice. Prvú polovicu natrieme na piškóty a znova naukladáme vrstvu piškót, ktoré zalejeme kávou. Na poslednú vrstvu piškót natrieme zvyšný krém. 

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a rozotrieme ju na poslednú na vrstvu krému. 
Cez sitko preosejeme kakao a dáme do chladničky. Ideálne cez noc.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Potom už len pokrájame a podávame :)

Dobrú chuť :)


PS: Ak to zvládnem ja - kuchársky antitalent, tak to zvládne každý! :)

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!


Tiramisu si pochvaľoval naozaj každý :) Ak ho porovnáte s prvým tiramisu, ktoré som uverejnila na blogu, tak uvidíte podstatný rozdiel :)



Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Zlyhala som?

Každým dňom môj obdiv, rešpekt a úcta k matkám stúpa, no oveľa viac si vážim hlavne tú svoju mamu. Hovorí sa, že tehotenstvo je jedna veľká hormonálna búrka. U mňa to bolo pokojné obdobie bez nevoľností, bez prežierania sa. Obdobie, kedy som mala najkrajšiu pleť, najhustejšie vlasy a najpevnejšie nechty bez toho, aby som sa nejako snažila. Hovorí sa tiež, že pôrod a obdobie po pôrode sú veľká búrka, a to sa teda prejavilo už aj na mne. A poriadne. Keď sa ma približne pred rokom švagor opýtal, či sa bojím pôrodu, povedala som mu, že nie, lebo očakávam, že to bude bolieť a nebude to jednoduché. V našom prípade to bolo dosť komplikované a len vďaka prítomným zdravotníkom sa to neskončilo tragicky pre oboch. Vtedy som tiež švagrovi povedala, že sa bojím toho, čo príde po tom. A veru, tak aj bolo. Strach dostal úplne iný rozmer.

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

10 rokov

16. 8. 2010, deň, keď som sa rozhodla spojiť svoje dve záľuby - kozmetiku a písanie. Nemyslím si, že som v niektorej z týchto oblastí vynikala, len ma to jednoducho bavilo. A baví ma to doteraz. Už 10 rokov. A chcela by som to pekné výročie osláviť s vami! Bez vás by to totiž ani nefungovalo, ale ani nebolo ono. A preto už takto na začiatku - ďakujem, že tu so mnou ste.