Preskočiť na hlavný obsah

The Wedding Challenge!

Na mojej fb fanpage som spomínala, že mám silnú motiváciu dať sa "do laty". Aj keď som hovorila, že začnem od februára, pomaly začínam už teraz. Nielen preto, aby som zažiarila na svadbe, ale jednoducho cítim, že moje telo potrebuje nejakú zmenu. A svadba je dobrá výhovorka :-D
ZDROJ
Rozhodla som sa, že sa musím dať dokopy. A tak okrem starostlivosti zvonka (pílingy, krémiky, masáže a pod.) postúpim aj starostlivosť zvnútra.
Aký je môj plán?

STRAVOVANIE
  • nejesť sladkosti (s tým budem mať hrozný problém, ale musím sa ich vzdať hlavne kvôli zubom a ostatným možným problémom, ktoré spôsobuje nadbytok umelého cukru, navyše, okrem upokojenia nervov nemajú pre organizmus žiaden blahodárny vplyv...)
  • vyhýbať sa rýchlemu občerstveniu (do McDonaldu som ešte nevkročila, ale myslím aj na pizzu, vrecúškové polievky a pod.)
  • už v súčasnosti jem dosť ovocia, no chcelo by to jesť viac surovej zeleniny
  • nerobí mi problém vyhýbať sa kole a podobným nápojom, občas ma však prepadne chuť, milujem čaj bez cukru a chcelo by to piť viac čistej vody
  • hlavne jesť pravidelne - o to sa snažím už v súčasnosti, keďže vstávam pravidelne približne v rovnakú hodinu a chodím spať ako škôlkar okolo 9 večer, obedy mám v škole, a tak je moja strava cca pravidelná s miernym víkendovým nabúraním, ale keď nemusím, prečo by som mala vstávať okolo 6 ráno?
RELAX
  • ak nespím cca 8 hodín, som ako rozbitá hračka, takže toto dodržiavam skoro vždy. Spánok je pre mňa veľmi dôležitý.
  • keď som si do svadobného diára spisovala, čo treba vybaviť, nezabudla som tam dať aj wellness kolonku - teda masáž, saunovanie, zábaly, kozmetika a pod. :-)
  • relaxujem aj pri dobrej knižke ale raz za čas pri dobrom TV programe - minule som pri preklikávaní TV programov zistila, že máme aj normálnejšie stanice , a tak som si pozrela napr. výrobný proces elektrických zubných kefiek na stanici Explorer, bol to naozaj príjemný chvíľkový relax.
POHYB
  • chodiť na prechádzky s našou psicou a aktívnejšie sa venovať kocúrovi (teda nielen ich prekrmovať, ale sa s nimi aj hrať :-D)
  • od 1.2.2014 začínam s Jillian. Prečo práve tento dátum? Bude sa mi jednoduchšie odpočítavať tých 30 dní - teda každých 10 dní jedna etapa. Áno, som pohodlná :-D
  • do práce chodím pešo a je to značné stúpanie, keďže škola je na jednom z najvyšších miest nášho mesta, takže v tomto problém nie je ;-)
A hlavne, usmievať sa  (aj keď je to niekedy doosť ťažké :-D). No a na záver nejaké tie čísla, ktoré by som rada videla na konci apríla nižšie :-D Odkedy som uverejnila posledný článok o Jillian (pred dvoma rokmi skoro, išlo pár centimetrov a pár kilogramov nahor... pri výške to, bohužiaľ, nie je :-D)

Výška: 167  cm
Váha: 67 kg

Prsia: 99 cm
Pás: 78 cm
Boky: 108 cm

Na dodržanie môjho plánu mám skoro 3,5 mesiaca.

Držte mi, prosím, palce! Nech sú tieto čísla menšie ;-) a nech je moja vôľa silná, keď uvidí koláčiky a keksíky :-D

Komentáre

  1. Tal drzim palce,aby si sa potom v svadobny den citila co najlepsie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Držím palčeky :) ja som na diete a už týždeň a veru prvé dni to nebola sranda :D :) ale my sme ŽENY a my zvládneme všetko ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to máš pravdu! :-) zvládneme! Už druhý deň som bez sladkého a to sestra provokačne otvorila dezert vedľa mňa :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. drzim, Jillian teraz cvicim aj ja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som chodila dvakrat tyzdenne do posilky a robievala 4-5 krat za tyzden rychlu chodzu, ale to len posledny mesiac a za ten mesiac som dala dole z bokov skoro 7 cm :) Saty mi tam nesedeli, co uz... Ale na svadbe sadli perfektne :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odpovede
    1. Dakujem, ale 10 cm som velmi rychlo zase pribrala... ale ako sa otepli a prestane stale prsat, zacnem asi zase s rychlou chodzou... Dost prekvapujuco ma to aj bavilo :D Ale teda je dost mozne ze az po statniciach. A drzim ti palce, to zvladnes lahko :)

      Odstrániť
    2. to poznám, tiež som začala s cvičením až po štátniciach :-D ale išlo to ľahko :-) Resp. čosi som začala už aj počas štátnic, hlavne, keď mi začalo veľmi preskakovať a potrebovala som sa fyzicky zničiť :-D

      Odstrániť
  7. tak to držím pěsti :) Já dala při posledním měsíčním cvičení 10 cm v pase (teda před rokem), v průběhu roka jsem si zase nabrala asi 15 cm, takže jdu na to znova :D ...od nervů přibírám hlavně v pase, co je i dokázané :) 3 měsíce pohybu se mi zdají jako dost velké sousto, pokud nejsi zvyklá, ale opravdu držím pěsti a těším se na výsledky...
    Jen to nepřežeň - pokud se ti hodně změní postava (což se podle mě fakt může stát po tak intenziv programu :)), abys nemusela ještě měnit svatební šaty :) Ber to tak, že teď ti sedly a proto sis je vyhlédla...ale řekněme na tělu, které bude mít o x-kilo méně a x-cm méně už nemusí vypadat tak božsky :) Každé postavě sedí potom něco jiného :)

    SpaceSusi´s blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. btw. trošku mi to připomíná mojí výzvu "time for change" ...jde vidět, že každý po čase přijde do stavu "musím něco změnit a hned!" :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

BB

O BB sa už toho popísalo a dalo by sa povedať, že už začínajú byť totálne out. Ja mám však svoje dve obľúbené BB-čka. Tým jedným je BB puding. Výborný, chutný puding, jednoducho klasika :-) foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené! Tým druhým je moje najnovšie BB: foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

Špaldová bábovka s ovocím

Bábovku som chcela upiecť už dávno, no nejako som sa k tomu neodhodlala. Keď som si prezerala TinkineRecepty.sk a natrafila na recept na špaldovú, povedala som si, že ju musím vyskúšať. Ale trošilililinku som si tento recept prispôsobila podľa svojich chutí :-) Toto je teda inšpirácia od Tinky , ktorá aj mne - laikovi - vyšla na prvýkrát!