Preskočiť na hlavný obsah

Svadobné prípravy - časť 3.

V prvom príspevku venovanom svadobným prípravám som spomínala zásnuby, hoci len v skratke :-) V druhom som spomínala, čo všetko už máme a v treťom som spomínala výber šiat. Na dnes som sa rozhodla povedať niečo viac k zásnubám a dátumu svadby :-)
ZDROJ
Áno, už som pomaly čakala, kedy a pri akej príležitosti ma môj drahý požiada o ruku. Predsa len, v novembri to bude 6 rokov, čo sme spolu, každý z nás má prácu (hoci v inom meste), tak nám nič nebránilo. Keď však prišla tá chvíľa, ostala som v šoku. Potrebovala som čas zmieriť sa s týmto novým stavom.
Možno je to čudné, sama som sa čudovala, ale jednoducho som na to potrebovala čas a aj keď sme ešte v ten deň jemne otvorili tému svadba, nejako sme to potom veľmi neriešili, a som rada.
V apríli sme mali oficiálne stretnutie rodičov, čo dopadlo celkom dobre. 
Odvtedy niektorí ľudia majú potrebu riešiť také naozaj dôležité veci, ako kde objednáme zákusky a koľko (bolo to ROK aj čosi dopredu... na také debaty je veľmi dobrá fľaša vína po ruke, inak vám pomaly, ale isto začne preskakovať a budete na každého kričať :-D), či už máme nakúpené paplóny (posteľ zatiaľ nikoho nezaujímala :-D), pomaly začínajú niektorí tiež robiť paniku okolo miestnosti, hudby a prosto všetkého, s čím som ja a nastávajúci už dávno vysporiadaná ... Ochotne prijmem rady starších, rešpektujem ich názory. Ja som rada, že sa tí ľudia zaujímajú o naše dobro a tak, ale niektoré veci mi prídu ako čistá provokácia... no aj to je dobré, naučila som sa totiž odpovedať ešte diplomatickejšie s jemným (niekedy aj s výrazným) nádychom sarkazmu a vyžívam sa v tom! :-D
Už vtedy v apríli sme si vybrali termín. Ako sme dospeli k máju 2014? Tak nejak logicky :-D Nie preto, že máj = lásky čas a bla bla bla... Nechceli sme svadbu tohto roku, nechceli sme svadbu v zimných mesiacoch a tiež ani v letných :-D Otvorili sme kalendár a termín 3.5.2014 bol na svete ;-) Vtedy, cca 2 mesiace po zásnubách, som už bola s novým stavom pekne zmierená a prsteň nosím poctivo každý deň (teda doma nie, ale inak všade, kde idem). 
A od zajtra to bude už len 7 mesiacov do svadby.. ale ten čas letí :-) Možno si niekto povie, že pripravovať svadbu rok...  veď tam nie je čo. Niektoré veci je však podľa mňa potrebné riešiť dosť dopredu, čo už aj máme, a tak napr. teraz mám obdobie stagnácie a keď sa potrebujem odreagovať inak ako pri blogu, sledujem, čo všetko bude potrebné zabezpečiť po novom roku ;-) Ale nestresujem, ten stres predpokladám príde tak v marci/apríli :-)
Prečo tento príspevok? Nejak som mala potrebu niektoré veci dorozprávať, aby bola story kompletnejšia ;-)

Komentáre

  1. budem drzat palce- podla mna tie najvacsie stresy ta este len cakaju :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež si myslím, ale snažím sa to brať v pohode ;-) a v práci mám teraz toľko stresu, že svadba je naozaj príjemný relax ;-)

      Odstrániť
  2. uži si každý výber "maličkosti", bude to síce len jeden deň v živote, ale za to ten najdôležitejší, z osobnej skúsenosti (akože som flegma :D ) ti radím, nestresuj sa, všetko dopadne ako má, a aj menšie nedokonalosti spravia z toho jedinečného dňa nezabudnuteľným :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja som asi divná :D vôbec netúžim po veľkej svadbe (aj keď už len keď pozvem moje sestry s rodinami tak bude veľká - je nás 5:D ) ale úplne najšťastnejšia by som bola za svadbu na opustenom ostrove a to som celkom spoločenský typ, len nie som rada stredobodom pozornosť, no s priateľom máme o tom dosť rozdielne názory, takže to teraz ani neriešime radšej lebo by sme sa zbytočne pohádali :D
    Inak čo sa týka dĺžky príprav moja sestra mi raz zavolala v štvrtok večer že čo robím budúci piatok, lebo že ona sa ide vydávať :) samozrejme že na svadbe boli len najbližší, takže nepotrebovali extra priestory fotky a video spravili neboli profi a tak, ale svadba bola perfektná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dobry termin, vtedy bude mat Danielko 2roky :D budete oslavovat spolocne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. apropo, my sme mali svadobne pripravy spravene za 2mesiace a svadba bola paradna, takze ziaden stres, do svadby mas casu a casu

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Noo neviem prečo, ale prvé čo mi udrelo do očí pri vašom dátume svadby je že sa skladá z čísel 0 1 2 3 4 5 :) držím palce s prípravami :))

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

BB

O BB sa už toho popísalo a dalo by sa povedať, že už začínajú byť totálne out. Ja mám však svoje dve obľúbené BB-čka. Tým jedným je BB puding. Výborný, chutný puding, jednoducho klasika :-) foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené! Tým druhým je moje najnovšie BB: foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

Špaldová bábovka s ovocím

Bábovku som chcela upiecť už dávno, no nejako som sa k tomu neodhodlala. Keď som si prezerala TinkineRecepty.sk a natrafila na recept na špaldovú, povedala som si, že ju musím vyskúšať. Ale trošilililinku som si tento recept prispôsobila podľa svojich chutí :-) Toto je teda inšpirácia od Tinky , ktorá aj mne - laikovi - vyšla na prvýkrát!