Preskočiť na hlavný obsah

Mňamky Tiramisu

Včera bolo Michaely. A sestra je Miša, tak sme sa rozhodli spraviť jej nepečený koláčik :)
Tiramisu je určite recept, ktorý skúšala každý z vás. Aj ja som si ho vyskúšala viackrát a vždy iný recept. No tentoraz som narazila na dokonalú chuť a to tak, že sme si s mamkou modifikovali už existujúce recepty (ja neviem, či existuje aj takýto, nehľadala som ho na nete:)):

Recept na TIRAMISU





Ingrediencie:


3 ks smotanovej nátierky v kelímku
1 ks rozotierateľného tvarohu
2 ks šľahačková smotana min. 30 %
2 balíčky stužovača šľahačky
3 polievkové lyžice práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru

0,7 l prevarenej vody
7 lyžíc kávy (rozpustnej)
rum / rumová alebo iná esencia (najlepšie bezfarebná - my sme použili vanilkovú)
2 balíky piškót (znova je na vás, aké - my sme dali okrúhle)
šľahačková smotana v prášku / 1 kelímková + 1 stužovač
holandské kakao na posypanie

Postup:

Do misky nasypte kávu a zalejte vodou. Pridajte esenciu alebo trošku rumu pre arómu.
Pomocou mixéra zo šľahačkovej smotany a stužovača vyšľahajte šľahačku. Pridáme smotanovú nátierku a tvaroh a vymixujeme na hladký krém.
Na plech (cca 30x18 cm) naukladáme piškóty a polievkovou lyžicou ich zalievame kávou.
Krém si rozdelíme na polovice. Jednu polovicu natrieme na piškóty a znova naukladáme vrstvu - dve vrstvy piškót, ktoré zalejeme kávou. Na poslednú vrstvu piškót natrieme zvyšný krém. 
Vyšľaháme šľahačku - buď práškovú alebo kelímkovú so stužovačom a rozotrieme ju na poslednú vrstvu krému. 
Cez sitko preosejeme kakao a dáme do chladničky. Ideálne cez noc, ale postačia 4 hodiny pri vyššom stupni chladenia.

Potom už len pokrájame a podávame :)

Dobrú chuť :)


PS: Ak to zvládnem ja - kuchársky antitalent, tak to zvládne každý! :)

A nesmie chýbať ani vlastné foto:

foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Zlyhala som?

Každým dňom môj obdiv, rešpekt a úcta k matkám stúpa, no oveľa viac si vážim hlavne tú svoju mamu. Hovorí sa, že tehotenstvo je jedna veľká hormonálna búrka. U mňa to bolo pokojné obdobie bez nevoľností, bez prežierania sa. Obdobie, kedy som mala najkrajšiu pleť, najhustejšie vlasy a najpevnejšie nechty bez toho, aby som sa nejako snažila. Hovorí sa tiež, že pôrod a obdobie po pôrode sú veľká búrka, a to sa teda prejavilo už aj na mne. A poriadne. Keď sa ma približne pred rokom švagor opýtal, či sa bojím pôrodu, povedala som mu, že nie, lebo očakávam, že to bude bolieť a nebude to jednoduché. V našom prípade to bolo dosť komplikované a len vďaka prítomným zdravotníkom sa to neskončilo tragicky pre oboch. Vtedy som tiež švagrovi povedala, že sa bojím toho, čo príde po tom. A veru, tak aj bolo. Strach dostal úplne iný rozmer.

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

10 rokov

16. 8. 2010, deň, keď som sa rozhodla spojiť svoje dve záľuby - kozmetiku a písanie. Nemyslím si, že som v niektorej z týchto oblastí vynikala, len ma to jednoducho bavilo. A baví ma to doteraz. Už 10 rokov. A chcela by som to pekné výročie osláviť s vami! Bez vás by to totiž ani nefungovalo, ale ani nebolo ono. A preto už takto na začiatku - ďakujem, že tu so mnou ste.