Preskočiť na hlavný obsah

Ako z rozprávky... alebo ani nie?

Ak máte vážnejší vzťah, možno by ste sa už radi posunuli niekam ďalej (manželstvo, rodina alebo spoločné bývanie). Možno čakáte na nejakú romantickú večeru, keď si váš partner kľakne a ukáže vám škatuľku. Tajne mu (márne) podsúvate časopisy so svadobnou tematikou, aby mu to došlo. Možno čakáte prsteň na romantickej dovolenke pri západe slnka alebo v hotelovej izbe budete mať vydláždenú cestu lupienkami a v strede izby bude ten váš stáť v srdci zo sviečok a v rukách držať škatuľku. Priznajme si to, každá žena má rada romantiku! 
wedding bride and groom couple doll with will you marry me colorful plastic letterpress Stock Photo - 15329078
zdroj
S Dávidom sme sa dali dokopy v novembri 2007. Pravdupovediac, už sme sa dosť rozprávali o budúcnosti a čakala som, čo a ako to spraví. Nič sa nekonalo. OK, možno sa ešte necíti, ale ja by som sa už aj cítila... a začínala som byť nespokojná. 
Počas mojich prvých učiteľských jarných prázdnin sme sa vybrali na prekrásny výlet do Piešťan, o ktorom som písala tu. Po náročnej niekoľkohodinovej ceste vlakom nás čakalo brodenie sa s batožinou v snehovej čapanici k taxíku a potom k hotelu. Veci sme zložili a Dávid začínal byť nejaký nervózny. Silou mocou totiž chcel, aby sme hneď v ten deň (dokonca o hodinu) išli na Mohylu. Mne sa to veľmi nepozdávalo, bola som unavená a uzimená a nemám rada behanie hore dole, hlavne keď neviete čo a ako, ale pristala som. Prišli sme autobusom do Brezovej pod Bradlom a vyšliapali sme hore na Mohylu. 
Bola to náročná túra najmä kvôli snehu a zime. Vyšli sme až na vrchol Mohyly, trošku sme sa tam poobšmietali a ja už som chcela ísť naspäť. Bolo mi veľmi zima a už som začínala mať aj mokré nohy :-( No on stále stál. Vytiahol bonbonieru, že si mám vziať. Vôbec som nemala chuť na sladké, ale dala som si a znova som požadovala, aby sme už KONEČNE išli domov. Potom povedal, že si mám dať ešte jeden cukrík, povedala som, že nechcem, ale prišla som.. no a dostala som do ruky škatuľku :-) Malú červenú s prstienkom. 
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
Túto situáciu som si predstavovala mnohokrát. Nikdy som si však nemyslela, že sa budem štverať na horu v zimušnom turistickom oblečení a budem unavená, premrznutá a nervózna :-D Môj drahý sa tak postaral o nezabudnuteľnú chvíľku. Aj veta "Vezmeš si ma?" dostala iný rozmer :-) Už sme viac ako pol roka zasnúbení, no často spomíname práve piešťanský výlet :-). O túto zmenu v našom vzťahu sme sa, samozrejme, najprv podelili s rodinou, priateľmi a blízkymi. A po polroku po vzájomnej dohode sme to zverejnili aj na facebooku :-D A je to vonku! :-D Som rada, že ma nikdy, ani po takmer 6 rokoch neprestal prekvapovať ;-)
Musím sa priznať, veľmi sa mi páčili Zuzkine články o prípravách a inšpirovala ma, takže si pravdepodobne na mojom blogu prečítate niečo o svadobných prípravách ;-) Ak budete mať záujem ;-)

Komentáre

  1. Jáj akosi sa všade zosvadobnieva:)) Kamaráti mali svadbu cez víkend, v septembri idem sesternici na svadbu a dnes mi oznámila dátum svadby aj jedna z naj kamošiek. Gratulujem Kati! Kedy mám čakať predsvadobné príspevky?;))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No, pôvodne som aj tento chcela zverejniť až niekedy o pol roka :-D Ale tak čoskoro budem postupne pomaly pridávať nejaké články :-) Verím, že pobavia ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a ĎAKUJEM :-) skoro by som zabudla :-D aká som nezdvorilá :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. po 5 a pol roku,uz bol najvyssi cas chlape :D Sa tesim na vase svadobne pripravy, kedy asi bude svadba? Gratulujem, ste krasny par!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujeme :-) Hehe, no rozhýbal sa :-D Pomaly, ale isto a celkom sa teší, tak uvidíme, čo to bude až to bude :-D Svadba bude v máji 2014 ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. maj lasky cas :) budes krasna nevesta

    OdpovedaťOdstrániť
  7. asi vieš, že mám rada váš príbeh zoznámenia sa a teraz mám rada aj váš príbeh zásnub :) je to krásne, tiež som liezla na mohylu v takom počasí, ale nikto ma nežiadal o ruku bol to školský výlet :D z toho opisu som mala až zimomriavky...budem prípravy pozorne sledovať a želať všetko dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Majka :-) Teraz v podstate stagnujeme, akurát premýšľam nad zoznamom hostí, kombináciami, aktivitami a pod. :-) Najväčšie prípravy prebehnú cca od toho januára ;-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

BB

O BB sa už toho popísalo a dalo by sa povedať, že už začínajú byť totálne out. Ja mám však svoje dve obľúbené BB-čka. Tým jedným je BB puding. Výborný, chutný puding, jednoducho klasika :-) foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené! Tým druhým je moje najnovšie BB: foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

10 rokov

16. 8. 2010, deň, keď som sa rozhodla spojiť svoje dve záľuby - kozmetiku a písanie. Nemyslím si, že som v niektorej z týchto oblastí vynikala, len ma to jednoducho bavilo. A baví ma to doteraz. Už 10 rokov. A chcela by som to pekné výročie osláviť s vami! Bez vás by to totiž ani nefungovalo, ale ani nebolo ono. A preto už takto na začiatku - ďakujem, že tu so mnou ste.