Preskočiť na hlavný obsah

Zapekané plnené šampiňóny

Kedysi by som to o sebe nikdy nebola povedala, no postupne sa čím ďalej tým viac zdržiavam v kuchyni (a nielen vyjedaním!). Či už pre návštevu alebo pre nás, nebaví ma už len objednať pizzu (aj keď niekedy má človek energiu len na to), pripraviť chlebíky alebo len otvoriť niečo slané a niečo sladké. A tak som minule googlila nejaký rýchly a jednoduchý recept. Veľmi sa mi páči kanál TASTY na youtube, odkiaľ pochádza aj inšpirácia na tento recept. Zvládla som ho a bol chutný, takže je to naozaj rýchle a jednoduché ;-) Najviac času mi trvalo asi vydlabať šampiňóny.



SUROVINY, ktoré som použila:

* 20 šampiňónov (pre 4 osoby stačilo)
* cibuľa
* olej (na opečenie cibuľky a špenátu)
* balenie baby špenátu
* šunka
* tavený syr (2 balenia syra Bambino)
* tvrdý syr na strúhanie


Šampiňóny umyjeme, oddelíme nožičky a opatrne vydlabeme vnútro, až kým nám neostanú iba klobúčiky, ktoré budeme napĺňať zmesou.


Vnútro aj nožičky nakrájame nadrobno. Na panvici opražíme cibuľku a potom na nej pražíme vnútro a nožičky šampiňónov až kým nezmäknú.


Následne pridáme umytý baby špenát /rukolu/, potom šunku /slaninku môžeme pridať aj skôr/ a nakoniec tavený syr - Bambino. Najprv som dala jedno balenie, no hmota bola málo krémová, dve balenia boli ideálne.




Keď už je zmes krásne krémová, začneme plniť šampiňónové klobúčiky, ktoré máme pripravené na plechu na papieri na pečenie.



Šampiňóny vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a pečieme 15 - 20 minút (kým jemne nezhnednú a zmes sa nezapečie). Potom vyberieme, posypeme strúhaným syrom a už len dopečieme.



A hotovo :-) Podávame napr. so sendvičovým chlebíkom alebo hriankou. Dobrú chuť ;-)





SUROVINY, ktoré odporúčam po ochutnaní prvého pokusu:

* 20 šampiňónov
* cibuľa
* olej (na opečenie cibuľky a špenátu)
* balenie rukoly
* prerastaná slaninka
* tavený syr (2 balenia syra Bambino)
* tvrdý syr na strúhanie

Bambino je príliš výrazné a špenát so šunkou trošku zanikli. Rukola je aromatickejšia a spolu so slaninkou by mohli konkurovať Bambinu a príjemne vyvažovať chuť. Samozrejme, je možné doplniť lebo ubrať podľa chuti a predstavy ;-) 

Komentáre

  1. Mozno namiesto jedneho bambina pridat hustu smotanu alebo kremovy biely jogurt. Zjemni to chut bambina :) ale vyzera to skvelo sa mi zbiehaju slinky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie som zručná v kuchyni, obávam sa, že smotana alebo jogurt by hmotu vytvorili tekutejšiu, no musím vyskúšať nejakú alternatívu, alebo dať menej bambina :-)

      Odstrániť
  2. Tak sstaci potom k ssmotane trocha muky primiesat :) ak chces zdravssiu alternativu. Alee len by som teddaa to jeedno bambino nahradila :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

BB

O BB sa už toho popísalo a dalo by sa povedať, že už začínajú byť totálne out. Ja mám však svoje dve obľúbené BB-čka. Tým jedným je BB puding. Výborný, chutný puding, jednoducho klasika :-) foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené! Tým druhým je moje najnovšie BB: foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

10 rokov

16. 8. 2010, deň, keď som sa rozhodla spojiť svoje dve záľuby - kozmetiku a písanie. Nemyslím si, že som v niektorej z týchto oblastí vynikala, len ma to jednoducho bavilo. A baví ma to doteraz. Už 10 rokov. A chcela by som to pekné výročie osláviť s vami! Bez vás by to totiž ani nefungovalo, ale ani nebolo ono. A preto už takto na začiatku - ďakujem, že tu so mnou ste.