Preskočiť na hlavný obsah

Vzrušenie v posteli

Včera večer, keď sa situácia opakovala už po neviem koľký krát som sa rozhodla spracovať moje postrehy z manželského života. Je to istá forma sebareflexe, psychoterapie (samej sebe) a možno zistím, že "v tom" nie som jediná. Takže toto je prvý článok zo série Manželská poradňa. Nie, nemyslím si, že som odborník a už vôbec si netrúfam dávať vážne rady. Dúfam tiež, že sa moja najmilovanejšia polovička neurazí, preto sa budem snažiť byť čo najmenej konkrétna (aj keď nie vždy to bude možné).

Prvú časť som nazvala Vzrušenie v posteli. Áno, zažívam to pomaly každú jednu noc. Lenže nie je všetko zlato, čo sa blyští. Všetky obrázky použité v tomto článku sú stiahnuté s uvedením zdroja.

ZDROJ

Ak máte rady spánok a potrebujete ho, lebo ak sa dostatočne nevyspíte:


  • ste ako fúria,
  • každý by sa vám mal vyhýbať,
  • kruhy pod očami nezamaskujete ani najlepším korektorom či mejkapom,
  • lejete do seba litre kávy či iných podporných látok
  • a vrčíte už od rána (aj keď naoko bez príčiny);
potom sme na tom rovnako. Ak sa chcem v práci sústrediť a nepôsobiť len ako niekto, kto tu prišiel omylom v mojom tele a nemá poňatia, čo tu robí, tak potrebujem kvalitný spánok. A kvalitný spánok je pre mňa nesmierne dôležitý.

1. Kto je prvý?
Väčšinou idete do postele skôr ako manžel, pretože on:
  • pozerá v telke futbal,
  • pozerá v telke reality show,
  • pozerá telku,
  • hrá nejakú hru na počítači,
  • nie je doma.
ZDROJ
V ideálnom prípade je doma. Zabudnite na ten obrázok nad touto vetou. Telka (ani iná elektronika) do spálne jednoducho nepatrí (nech si hejtuje kto chce čo chce, je to aj vedecky podkuté). Ak sa teda rozhodnete, že druhý polčas už nezvládnete, alebo ste s ním ten futbal (či iné) vôbec nepozerali, ukončili svoje aktivity  padáte od únavy a rozhodnete sa teda ísť do postele samy.
Po sladkom zaspávaní nasleduje ešte sladší spánok. Ale vy viete a vy to jednoducho vycítite, že on sa do tej postele prikradne po pár hodinách. Väčšina žien má tzv. zajačí spánok (áno, patrím k nim) a zobudí sa na najmenší podnet (zrejme je to dané nejak biologicky). Takže bez ohľadu na to, ako tvrdo spíte, všimnete si, keď prichádza do spálne, aj keď nemusí zapnúť svetlo a nemusí sa ani potknúť o posteľ. V momente, keď zaľahne ste hore a spánok máte prerušený. (ale aspoň vás teší, že ste konečne v tej posteli spolu).

2. Bezpodielové vlastníctvo
Okey, nie som proti ťuťuli muťuli, ale keď už spím a viem, že mi ostáva už iba pár hodín, aby som si mohla dať o čosi slabšiu vrstvu omietky na tvár, tak som jednoducho nervózna.

Toto je podľa mňa nerealizovateľné (teda určite nie každý večer):

ZDROJ
Väčšinou to u nás vyzerá podobne, ale v opačnom garde ako toto:
ZDROJ
A to nemusí byť ani 2:55 am. Manžel takto zrejme prejavuje svoju náklonnosť, ale žena nedokáže v pokoji zaspať s nohami vyloženými na jej nohách, resp. tak, že keď sa otočí, tak polovicou tela levituje. Potom je na žene, aby sa pokúsila svoju milovanú polovičku presvedčiť o tom, že lepšie sa vyspia obaja, ak nebudú poprepletaní, napr. takto: "Miláčik, prosím ťa, mohol by si dať tú nohu dole? A trošinku sa posunúť? Ďakujem." (pozn. viem, že často - a to som sa rozprávala s rôznymi ľuďmi - je to práve tak ako na obrázku, a to, že muž je ten utláčaný. U nás nie.). Bohužiaľ, nefunguje moja polka postele vs. tvoja polka postele. A keďže chcete byť blízko seba, lebo veď sa milujete (keď ste to už spečatili aj podpisom pred svedkami a dokonca aj spolu žijete), nebudete si okolo seba stavať drôtený plot.

3. BDSM
Nie až tak, ale v podstate takmer. Totiž ak nastane situácia, že on je pevne presvedčený, že z vás prehovorila nejaká tajná sila a že v skutočnosti to vôbec nechcete, odmieta sa prispôsobiť, alebo jednoducho tak tvrdo zaspí, že ste paralyzované, nastáva chvíľa precvičiť si všetky cviky z fitka v praxi, odvaliť telo zo seba a trošku ho posunúť tak, aby ste mohli bezpečne ukončiť levitovanie. Bohužiaľ, niekedy sa nevyhnete ani kopaniu či inému násiliu (pozn. môj drahý zatiaľ nemá modriny, zato ja áno) len aby ste si vydobili svoj priestor na posteli. Občas môžete tiež prepuknúť do zúfalého zvolania: "Šak sa už konečne posuň. Mal by si niečo zo sebou robiť. Nemôžem dýchať." a pod. Celkom pomáha aj ohrievanie si ľadových končatín na jeho teplom tele.

ZDROJ


4. Uspávanka
Tak toto by mohla byť kapitola sama o sebe. Keď totižto on zaspí, často sa stane, že spustí tú najzvučnejšiu melódiu vôbec (a potom sa stáva, že po x rokoch už žena bez nej nevie ani existovať). Chrápanie pritom nie je len niečo, čo extrémne vyrušuje, ale je aj životu nebezpečné:
  • váš chrápajúci spoluspáč sa môže zadusiť,
  • môžete sa pokúsiť zadusiť ho vy (neodporúčam),
  • nevyspíte sa vy,
  • nevyspíte sa obaja.
ZDROJ
Všetko záleží od situácie a nálady ženy. Spočiatku sa možno budete snažiť ho iba potočiť na bok (zas je veľmi efektívne chodiť do fitka), pretože zväčša chrápe na chrbte. On si však dokáže nájsť svoje cestičky. V tomto bode sa žena podvedome naučí aj niečo z fyzioterapie a rozloženia tela. Aj keď leží na boku totiž dokáže hlavu nakloniť tak, že potom chrápe v akejkoľvek polohe. Následne žena vyskúša aj rôzne chvaty a hmaty, samozrejme jemné (ideálne je začať pohladením a postupne prejsť k nakloneniu hlavy do správnej polohy). Ak to nepomáha, tak postupujeme takmer k predošlému bodu, s tým, že začneme nežným rozhovorom: "Miláčik, chrápeš, môžeš sa otočiť inak? Ďakujem." ak to nepomôže - partnera násilím zobudíme v zmysle - nespím ja, nebudeš ani ty. A kým on znova začne chrápať, možno sa vám podarí zaspať. Ak nie, tak tento obrázok je celkom výstižný.


Ak by ste čakali, že v tomto príspevku poukážem na sexuálnu sféru, ste na omyle :-) Samozrejme, že to nie je vždy zlé. Jednoducho som sa dnes a aj niekoľko nocí pred tým nevyspala poriadne a je zo mňa fúria (pozn. vráťte sa k bodu úvodu :-)). Dnes ráno môj drahý navrhol oddelené spálne, keďže som ho tak intenzívne budila, že sa nevyspal ani on. (pozn. ešte to takto radikálne riešiť nebudeme, stále sa budem pokúšať opakovať tie 4 body ;-)).

Komentáre

  1. síce nežijem s nikým tak dlhodobo ale s mojim priateľom je to podobne, celú noc sa na mňa tlačí, púči ma ku stene, ťahá mi obe periny, chrápe, kope ma atd :D zo začiatku to bolo možno chvíľu vtipné ale teraz už veru nie.. a ver mi ja som ten prípad, u koho pekné slová typu : "miláčik, môžeš sa posunúť?" vôbec neplatia.. len zamrmle a spí ďalej :D a k tomu chrápaniu, môj ma istý čas veľmi ľutoval tak mi kúpil štuple do uší :) nikdy som nespala lepšie ako od doby čo ich mám.. už len nejak vyriešiť to tlačenie a kopanie ... takže vrelo odporúčam, dajú sa kúpiť v lekárni a sú dokonca na šnúrke nech si ich nezatlačíš úplne do ucha ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár.
      :-D no pomerne často zamrmle aj ten môj... tak to hneď nastáva surové budenie :-) nad štuplami som uvažovala, ale zatiaľ to skúšam bez nich, uvidím, kedy vbehnem ako zbesilá do lekárne ;-)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

BB

O BB sa už toho popísalo a dalo by sa povedať, že už začínajú byť totálne out. Ja mám však svoje dve obľúbené BB-čka. Tým jedným je BB puding. Výborný, chutný puding, jednoducho klasika :-) foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené! Tým druhým je moje najnovšie BB: foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

10 rokov

16. 8. 2010, deň, keď som sa rozhodla spojiť svoje dve záľuby - kozmetiku a písanie. Nemyslím si, že som v niektorej z týchto oblastí vynikala, len ma to jednoducho bavilo. A baví ma to doteraz. Už 10 rokov. A chcela by som to pekné výročie osláviť s vami! Bez vás by to totiž ani nefungovalo, ale ani nebolo ono. A preto už takto na začiatku - ďakujem, že tu so mnou ste.