Preskočiť na hlavný obsah

Express Diet - pokus č.1

Rýchle, jednoduché a účinné chudnutie. Ten, kto sa pri pohľade do zrkadla len kriticky pozerá, pretože napr. nedokáže odolať niektorým jedlám a navyše nemá "čas" na pohyb do toho skĺzne pomerne rýchlo. Teda ak je ochotný zaplatiť sumu, ktorú za to požadujú. Okolo 50 € sa najprv zdá trošku veľa, potom človek začne kalkulovať a nakoniec si možno povie, že to predsa len skúsi. Priznám sa hneď na úvod - nekupovala som to. Dostala som to. Ale aby sme predišli komentárom na "kúpenú" recenziu, musím to ujasniť úplne. Nedostala som to na testovanie, teda nie od firmy, ale od svokry, ktorá si to kupovala, a preto už ani obsah nebol kompletný (v pôvodnom balení sú ešte nejaké kašičky navyše). Jednoducho ich už nechcela a sú ešte v záruke, tak sme si povedali, že to vyskúšame.


Nebudem tu písať o zložení ani nič podobné. Ak má niekto záujem, nájde toho na internete veľa.
Nikdy som nemala v úmysle plnohodnotne nahradiť stravu nejakými jedlami z vrecúčka. Vždy som si uvedomovala, že dopracovať sa k harmónii tela sa dá jedine harmóniou stravy a pohybu. No som typ, ktorý sa naláka na reklamy (aj keď dosiaľ som si nekúpila žiadne tabletky na chudnutie - to by som si neurobila, koktaily som však skúšala - ako ste už mohli na blogu aj čítať).

Keď som tieto balíčky dostala a ochutnala prvý, bola som nadšená. Už žiadne pokúšanie sa večer, nebola som hladná a mala som zo seba dobrý pocit. Až taký, že som lustrovala, čo a ako, koľko sada stojí a prerátavala som, koľko kusov si objednám. 


Celá tá eufória nastala po tom, čo som ochutnala koktejl vpravo - čokoládovo-malinový. Všetky tieto produkty je potrebné dôkladne premiešať, pokojne použite aj tyčový mixér alebo niečo podobné, inak sa prášok nerozpustí. Ten koktejl bol lahodný. Už som si predstavovala, ako každý jeden večer po dobu približne 20 dní (keďže plný balíček obsahuje 20 produktov a ja som si zaumienila jesť iba jedej denne namiesto večere) a necelých 50 € za 20 dní, počas ktorých nebudem trpieť nedostatkom cukru v krvi a podobnými inými návalmi a útokmi na chladničku, sa mi nezdalo až také drahé. Potom som si prepočítala, že aj keby som kúpila jednotlivé produkty samostatne, dalo by sa to v pohode, v prípade, že mi nebudú chutiť, keďže som čítala rôzne recenzie. Bola som pevne rozhodnutá, už som svoje rozhodnutie minúť značnú sumu peňazí oznámila aj manželovi. Nebol proti, ale ani neskákal od radosti. Nechal to na mňa, on z tých vrecúšok neochutnal dosiaľ nič.

Možno si po prečítaní týchto riadkov poviete, že som šialená a že toto znie pomaly ako teleshopping, kde sa vám snažia vymyť mozog. Naozaj som sa takto cítila.

V ďalší večer som sa rozhodla ochutnať niečo zo "slaného" - teda jednu z polievok. Výber padol na hubovú - šampiňónovú.


Nebola zlá, dokonca tam boli aj kúsky húb, avšak chutila dosť práškovo, a to som ju nechala odstáť. Jednoducho ten koktejl bol zatiaľ top a chutil prirodzenejšie. Ani polievka však nebola odporná, dokázala by som si na tú chuť zvyknúť. 

Zlom nastal, keď som vrecúška ochutnala po tretíkrát. Voľba padla na jahodový smoothie z druhej foto príspevku. Pila som ho veľmi pomaly, dosť som sa premáhala, chutil odporne. Príliš cukríkovo, sladko, umelo a aj keď som veľmi chcela, nedopila som ho, pretože sa mi z neho dvíhal žalúdok.

Takže - po tejto tretej skúsenosti som si dala s vrecúškami na čas pauzu. Je fakt, že celkom účinkovali v tom zmysle, že som nezmyselne nevyjedala chladničku a ani som nebola nejaká extra hladná. Taktiež som večer neodpadávala od únavy. Ak by som dokázala vymeniť každé jedlo dňa, určite by som bola rýchlo schudla. Ale dosiaľ vždy keď sa na tú kôpku vrecúšok pozriem, spomeniem si na ten pocit, ako mi jahodová tekutina tečie dolu krkom a ja takmer bežím na toaletu. Po vysadení vrecúšok som nemala pocit, že by som mala zjesť aj slona, práve naopak, celkom som sa zostabilizovala, takže určite na mňa nepôsobili ani opačne - ako som čítala v mnohých príspevkoch.

Neobjednala som si žiadne ďalšie vrecúška a zatiaľ som pevne presvedčená ani tak nikdy neurobiť. Po čase však skúsim ešte ochutnať aj zvyšok a ak to dopadne rovnako, poputujú bez milosti do koša.


Skúšali ste vrecúškovú proteínovú diétu?



UPDATE 1. 10. 2015

Svoj pokus č. 2 zhrniem v skratke - dnes ráno som mala chuť na rýchle sladké raňajky, a tak som si dala čokoládovo-malinový koktejl. Tá chuť mi už ani tak nevadila, vypila som z pripravených 4 dcl polovicu. Kým som prišla na autobusovú zastávku, všetko bolo v poriadku. No keď som nastúpila do autobusu, začala som cítiť, čo som do seba vpratala - nebýva mi zle v dopravných prostriedkoch. Myslela som si, že to nedám a jednoducho vyčistím sedadlo pred sebou. Prekonala som sa a po cca 45 minútovej jazde, keď sme dorazili do Spišskej Novej Vsi na školenie som to poriadne rozdýchala, ale zle mi je ešte aj teraz pri pomyslení na ten koktejl. Takže som celú zvyšnú zásobu som vyhodila a zatiaľ potvrdené na vlastnej koži - radšej normálna strava a racionálne - nie je nič lepšie ako jednoducho počúvať vlastné telo.
Aj keď sa poznám a viem, že takému ošiaľu možno ešte neodolám, uvidíme, čo prinesie budúcnosť...

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

BB

O BB sa už toho popísalo a dalo by sa povedať, že už začínajú byť totálne out. Ja mám však svoje dve obľúbené BB-čka. Tým jedným je BB puding. Výborný, chutný puding, jednoducho klasika :-) foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené! Tým druhým je moje najnovšie BB: foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

10 rokov

16. 8. 2010, deň, keď som sa rozhodla spojiť svoje dve záľuby - kozmetiku a písanie. Nemyslím si, že som v niektorej z týchto oblastí vynikala, len ma to jednoducho bavilo. A baví ma to doteraz. Už 10 rokov. A chcela by som to pekné výročie osláviť s vami! Bez vás by to totiž ani nefungovalo, ale ani nebolo ono. A preto už takto na začiatku - ďakujem, že tu so mnou ste.