Preskočiť na hlavný obsah

Svadobné prípravy - časť 2.

Alebo: "Ó, šaty!" :-) Áno, máme ešte dosť času a niektoré nevestičky si šaty zháňajú tak cca mesiac pred svadbou. Ja som sa však nechcela dobrovoľne stresovať, a keďže som dopredu vedela, že šaty nechcem kupovať, ale využijem služby salónov, nebolo o čom. Do salónov treba chodiť cez pracovný týždeň, ideálne v utorok alebo v stredu a keďže ja bežne chodím do práce o 7:00 a domov prichádzam "rozbitá" okolo 15:30, je pre mňa nereálne cestovať cca hodinu do nejakého salóna a s nadšením skúšať šaty :-D Tak som zobrala mamku a sestru (=odborných poradcov) a v predposledný augustový týždeň sme sa vybrali do Košíc.
ZDROJ

Svoje šaty som si predstavovala už asi odkedy som intenzívne začala vnímať všetko okolo svadby (nie vlastnej :-D - teda cca od 5 rokov). Šaty vám musia povedať "To sme my!" a pri pohľade na seba musíte vycítiť, že to je ono. 

Mala som vybraté 3 salóny, z toho najväčšie nádeje som vkladala do prvého. Ich šatky som si predtým pozerala na nete, takže som mala cca prehľad.

1. Salón Bonnet - mala som od nich šatky na stužkovú a bola som naozaj spokojná (vtedy stáli 1000 korún); veľmi príjemná pani. Ochotná, milá, všetko poukazovala a narovinu povedala, keď mi niečo nesedelo (čo som videla aj sama, ale aspoň ma nepresviedčala o opaku). Akurát šatky, po ktorých som túžila predali deň pred naším príchodom :-( Poskúšala som dohromady asi 7 šiat. Žiadne mi nepovedali "ber si ma". Jedny sa mi celkom páčili, ale stále to nebolo TO. Cenovo cca 400 € - v cene šaty, spodnička, závoj, bolerko, kabelka.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
11. 11. 2006 MOJA STUŽKOVÁ

2. Salón Princess - už keď sme vstúpili dnu, začali na nás zazerať akože čo vy tu robíte, vy na naše šaty nemáte. Z katalógu som si vybrala asi 3 šatky. V kabínke som sa stretala s inou pani, ktorá skúšala šaty, no des. Personál sa mi zdal znudený životom (až na jednu pani, ktorá sa však venovala inej) a lišiacky prikyvoval na všetko, čo som povedala, a že všetko je super atď. no bleee... Znova mi ani jedny nepovedali "ber si ma". Cena cca 460 € - v cene len šaty, spodnička a bolerko. Závoj vyzeral ako záclona staršia ako ja.

To sme chodili už cca 3 hodiny, boli sme unavené a ja som začala mať v hlave totálny chaos. Zašli sme na bagetu a povedala som si, že už iba jeden salón, a ak tam nič nenájdeme, kašleme na to, veď máme ešte čas. Perfektne sme sa najedli a napili. No do posledného salónu sme vchádzali dosť skeptické.

3. Salón Janette - z tohto salónu mala šatky na stužkovú moja sestra; milé žienky, teda matka a dcéra, príjemné vystupovanie, ale žiadne falošné úsmevy. Pozreli sme si katalóg a vybrala som si asi 5 modelov. Vyskúšala som prvé, ktoré boli fakt nádherné, ale znova ku mne neprehovorili. Bola som už naozaj zúfalá :-D (teraz mi je do smiechu, ale predtým to bol des). Vyskúšala som druhé, aj keď som sa obávala, čo spravia s mojou postavou. Predsa len, každé šaty vyzerajú inak na fotke na modelke, ktorá má 1,8 m a 40 kg aj s topánkami, inak vyzerajú na vešiaku a inak na reálnom človeku :-D Už keď ma pani obliekala - v kabínke nebolo zrkadlo a ja som stála tvárou k mojim poradcom - a videla som ich tváre (takmer otvorené ústa), spýtala som sa, že čo a že či je to až také zlé. No keď som prišla k zrkadlu, pochopila som a povedala som nahlas len jednu vetu: "Tieto šaty boli vyrobené pre mňa!" Neverila som. Naozaj som ich našla :-) A už som ani nedúfala :-) Cena 450 € - v cene všetko :-D = šaty, spodnička, dlhý závoj, krátky závoj, bolerko, kabelka, dáždnik, slnečník, vejár a aj popolnočné šaty, ak si nejaké vyberiem, ak nie, cena bude 400 €. Nadmieru spokojná, už len dúfam, že tie moje šaty vydržia do mája 2014 :-) Záloha bola 150 €.
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!
17. 11. 2012 sestrina stužková

Misia šaty bola teda nakoniec úspešná (a potom bola misia nákupy, ktorá bola tiež úspešná a minula som celkom dosť :-D Foto šiat tu nezverejním z pochopiteľných dôvodov :-) (dali mi možnosť, že ak sa mi budú páčiť nejaké z novej kolekcie, môžem zmeniť, ale veľmi nechcem a ani si už žiadne šaty nepozerám).

Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

BB

O BB sa už toho popísalo a dalo by sa povedať, že už začínajú byť totálne out. Ja mám však svoje dve obľúbené BB-čka. Tým jedným je BB puding. Výborný, chutný puding, jednoducho klasika :-) foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené! Tým druhým je moje najnovšie BB: foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené!

Prerábka

Keď sme sa pred skoro 8 rokmi nasťahovali do nášho bytu, vedela som, že pár vecí časom budem chcieť meniť. Najviac ma "žrala" kuchynská linka, ktorá bola veľká a zároveň tam bolo málo priestoru. O nej som rozprávala pár rokov. Až kým sme sa konečne minulý rok dokopali k prerábke. A pravdupovediac, netušila som, do čoho vlastne ideme.

Špaldová bábovka s ovocím

Bábovku som chcela upiecť už dávno, no nejako som sa k tomu neodhodlala. Keď som si prezerala TinkineRecepty.sk a natrafila na recept na špaldovú, povedala som si, že ju musím vyskúšať. Ale trošilililinku som si tento recept prispôsobila podľa svojich chutí :-) Toto je teda inšpirácia od Tinky , ktorá aj mne - laikovi - vyšla na prvýkrát!