Včera bolo Michaely. A sestra je Miša, tak sme sa rozhodli spraviť jej nepečený koláčik :)
Tiramisu je určite recept, ktorý skúšala každý z vás. Aj ja som si ho vyskúšala viackrát a vždy iný recept. No tentoraz som narazila na dokonalú chuť a to tak, že sme si s mamkou modifikovali už existujúce recepty (ja neviem, či existuje aj takýto, nehľadala som ho na nete:)):
Tiramisu je určite recept, ktorý skúšala každý z vás. Aj ja som si ho vyskúšala viackrát a vždy iný recept. No tentoraz som narazila na dokonalú chuť a to tak, že sme si s mamkou modifikovali už existujúce recepty (ja neviem, či existuje aj takýto, nehľadala som ho na nete:)):
Recept na TIRAMISU
Ingrediencie:
3 ks smotanovej nátierky v kelímku
1 ks rozotierateľného tvarohu
2 ks šľahačková smotana min. 30 %
2 balíčky stužovača šľahačky
3 polievkové lyžice práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
0,7 l prevarenej vody
7 lyžíc kávy (rozpustnej)
rum / rumová alebo iná esencia (najlepšie bezfarebná - my sme použili vanilkovú)
2 balíky piškót (znova je na vás, aké - my sme dali okrúhle)
šľahačková smotana v prášku / 1 kelímková + 1 stužovač
holandské kakao na posypanie
Postup:
Do misky nasypte kávu a zalejte vodou. Pridajte esenciu alebo trošku rumu pre arómu.
Pomocou mixéra zo šľahačkovej smotany a stužovača vyšľahajte šľahačku. Pridáme smotanovú nátierku a tvaroh a vymixujeme na hladký krém.
Na plech (cca 30x18 cm) naukladáme piškóty a polievkovou lyžicou ich zalievame kávou.
Krém si rozdelíme na polovice. Jednu polovicu natrieme na piškóty a znova naukladáme vrstvu - dve vrstvy piškót, ktoré zalejeme kávou. Na poslednú vrstvu piškót natrieme zvyšný krém.
Vyšľaháme šľahačku - buď práškovú alebo kelímkovú so stužovačom a rozotrieme ju na poslednú vrstvu krému.
Cez sitko preosejeme kakao a dáme do chladničky. Ideálne cez noc, ale postačia 4 hodiny pri vyššom stupni chladenia.
Potom už len pokrájame a podávame :)
Dobrú chuť :)
PS: Ak to zvládnem ja - kuchársky antitalent, tak to zvládne každý! :)
A nesmie chýbať ani vlastné foto:
foto - archív autorky. Všetky práva vyhradené! |
Komentáre
Zverejnenie komentára